English
Ingredients :
150 gms .......................paneer
1 cup...........................alphonso mango pulp
5 tbsp..........................milk powder
5 tbsp.........................sugar ( adjust as per your liking)
Method :
Grind everything in a mixer till smooth.
Heat a non stick pan and add the above mixture.
Keep the flame slow and go on stirring continuously .
After about 8 to 10 minutes the mixture will start leaving the sides of the pan.
Switch off the gas and let the mixture cool completely.
Grease the modak mould with ghee.
Fill it with the mixture and press it firmly.
Slowly open the mould .
Yummy mango modaks are ready for Lord Ganesha .
मराठी
साहित्य :
१५० ग्राम ................पनीर
१ कप .....................हापूस आंब्याचा पल्प
५ टे स्पू ...................दुधाची पावडर
५ टे स्पू .................साखर
कृती :
पनीर , आंब्याचा पल्प आणि साखर मिक्सर मध्ये नीट फिरवून घ्यावं .
एका नॉन स्टीक कढईत हे मिश्रण घालून मंद विस्तवावर ठेवून सतत ढवळाव .
८/१० मिनिटा नंतर मिश्रण कढईच्या कडा सोडून लागेल .
तेव्हा gas बंद करून मिश्रण पूर्णपणे थंड होवू द्यावे .
मोदकाच्या साच्याला तूप लावून मिश्रण आत भरून चांगले दाबावे .
अलगदपणे साचा उघडावा आणि मोडक बाहेर काढावेत .
Ingredients :
150 gms .......................paneer
1 cup...........................alphonso mango pulp
5 tbsp..........................milk powder
5 tbsp.........................sugar ( adjust as per your liking)
Method :
Grind everything in a mixer till smooth.
Heat a non stick pan and add the above mixture.
Keep the flame slow and go on stirring continuously .
After about 8 to 10 minutes the mixture will start leaving the sides of the pan.
Switch off the gas and let the mixture cool completely.
Grease the modak mould with ghee.
Fill it with the mixture and press it firmly.
Slowly open the mould .
Yummy mango modaks are ready for Lord Ganesha .
मराठी
साहित्य :
१५० ग्राम ................पनीर
१ कप .....................हापूस आंब्याचा पल्प
५ टे स्पू ...................दुधाची पावडर
५ टे स्पू .................साखर
कृती :
पनीर , आंब्याचा पल्प आणि साखर मिक्सर मध्ये नीट फिरवून घ्यावं .
एका नॉन स्टीक कढईत हे मिश्रण घालून मंद विस्तवावर ठेवून सतत ढवळाव .
८/१० मिनिटा नंतर मिश्रण कढईच्या कडा सोडून लागेल .
तेव्हा gas बंद करून मिश्रण पूर्णपणे थंड होवू द्यावे .
मोदकाच्या साच्याला तूप लावून मिश्रण आत भरून चांगले दाबावे .
अलगदपणे साचा उघडावा आणि मोडक बाहेर काढावेत .
No comments:
Post a Comment